6 Квітня, 2015

Висівки для схуднення: худнемо з користю для організму

Користь висівок вівсяних

Висівки вівсяні для схуднення дуже корисні для людей із захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Судячи з відгуків, висівки застосовуються в багатьох дієтах. Так, вівсяні висівки використовуються у відомій дієті Дюкана.

Потрапляючи в шлунок обов’язково з великою кількістю води, вівсяні висівки для схуднення збільшуються в обсязі до двадцяти-тридцяти раз і викликають повне відчуття ситості, хоча при цьому поставляють в організм абсолютно невелика кількість калорій. При цьому відбувається очищення від шлаків і нормалізується обмін речовин. Як кажуть відгуки, висівки для схуднення допомагають скинути до п’яти зайвих кілограмів.

Житні висівки для схуднення

Житні висівки для схудненняДуже корисні житні висівки для схуднення. Вони містять мінерали (калій, селен, мідь), вітаміни B, PP. Житні висівки допоможуть людям з онкологічними захворюваннями, а також у боротьбі з цукровим діабетом та анемією. Використовують житні висівки і в лікуванні чоловічого безпліддя. Фахівці стверджують, що житні висівки роблять на організм таке ж біологічну дію, як і висівки пшениці, просто у них більш оригінальний смак. Відзначено також, що житні висівки кілька щільніше, тому для переробки цього продукту організм витрачає більше зусиль.

Як правильно приймати висівки для схуднення?

Багатьох цікавить питання, як правильно приймати висівки. Починати приймати висівки краще з однієї чайної ложки на день, щоб переконатися, що організм справляється з цим продуктом нормально. Поступово довести прийом цього корисного продукту до трьох столових ложок в день. Перед вживанням висівки потрібно запарити на півгодини окропом, а потім злити воду і є в чистому вигляді або додавати в будь-які страви. Деякі приймають висівки так: три рази на день з’їсти по столовій ложці висівок, запиваючи кожен раз склянкою води. Після цього протягом трьох годин нічого не їсти, а потім можна їсти фрукти, м’ясо і рибу нежирних сортів, кисломолочні продукти.

Корисно влаштовувати розвантажувальні дні на висівках і кефірі. На день знадобиться півтора літри кефіру і шість столових ложок висівок. Висівки з кефіром бажано вживати не разом, а розділити на різні прийоми. Дві столові ложки злакового продукту треба обов’язково запивати двома склянками чистої води. Висівки володіють проносним ефектом, тому на час розвантажувальних днів варто скасувати всі важливі справи.

Протипоказання до вживання висівок

Бажаючим розібратися, як приймати висівки для схуднення, треба знати, що у цього продукту є протипоказання. Не можна вживати висівки під час гострого періоду при гастриті, виразковій хворобі, коліті і ентериті.

Також цей продукт знижує засвоєння нашим організмом багатьох корисних мікроелементів, зокрема, заліза і цинку. Крім того, вони знижують лікувальну ефективність багатьох лікарських препаратів, тому є висівки для схуднення в період лікування не рекомендується.

Судячи з відгуків, висівки краще не вживати довше місяця, тому що разом з токсинами вони виводять і корисні для організму речовини.

Висівки для схудненняОстаннім часом висівки дуже активно використовуються. Вони допомагають в очищенні організму і служать профілактикою серцево-судинних захворювань. Сучасній людині катастрофічно не вистачає клітковини, а у висівках її дуже багато. Висівки – це побічний продукт переробки зерна. Вони не володіють яскравим смаком, тому їх можна додавати в будь-які страви – солодкі, солоні, гарячі. Для схуднення можна використовувати пшеничні, вівсяні або житні висівки. Дієтологи у відгуках про висівках для схуднення відзначають, що їх головний плюс в тому, що вони практично не містять калорій.

А разом з тим, висівки допомагають регулювати роботу найбільш важливих систем організму. Продукт покращує білковий, жировий, водно-сольовий і енергетичний обміни, покращує зовнішній вигляд і загальний стан нігтів, шкіри і волосся. У статті ми розглянемо користь різних видів висівок, розповімо, як приймати висівки для схуднення, зупинимося на протипоказання до їх вживання.

Пшеничні висівки для схуднення

Пшеничні висівки містять багато харчових волокон. Крім ефекту схуднення вони лікують дисбактеріоз, метеоризм і спазми шлунку. Пшеничні висівки для схуднення зазвичай використовують перед вівсяними, так вони прекрасно очищають кишечник. Нерозчинні волокна висівок надовго затримуються в організмі, тим самим притупляючи голод. Пшеничні висівки можна додавати в правильні продукти, дозволені в дієтичному харчуванні, наприклад, в кашу або сир.

Теги: