21 Листопада, 2015

Куркумін допомагає лікувати рак

6_Turmeric-650x366

Міжнародний колектив вчених під керівництвом ад’юнкт-професора Готама Мережі (Gautam Sethi) з Куртінского університету (Австралія) досліджує протиракові властивості куркумина – органічної сполуки (поліфенолу) з кореня куркуми (турмерік). Відомо, що ця речовина багатофункціональне, воно впливає на різні процеси в клітинах, досягаючи протиракового ефекту (див. Детальніше). В огляді, опублікованому днями в журналі Molecules, вчені проаналізували дані відбулися клінічних випробувань, в яких використовувався куркумін для лікування онкохворих. Популярний виклад огляду призводить австралійський сайт Science Network.

До речі по даній темі також можете ознайомитися з матеріалом на сторінці: http://www.sokolinskycenter.com/sokolinsky_center_Europe/curcumin-to-cleanse-the-blood-improve-metabolism-anti-inflammatory-effects/

Куркумін – це жовтий пігмент, який отримують з кореня куркуми і використовують як барвник або спецію в Індії. Його давно вивчають як протизапальний і протираковий засіб, через те, що він діє на багато видів раку і не має серйозних побічних наслідків. Помічено, що він пригнічує початкові стадії раку, уповільнює його ріст і поширення метастаз. Вчені виходять з положення, що деякі види раку виникають, коли безліч генів відмовляються нормально працювати. Щоб лікувати такі види захворювань, потрібні багатоцільові засоби, які впливають на кілька канцерогенів.

куркумин – якраз таке багатоцільове речовину. Він може впливати на канцерогенні протеїни такі як NF-kB, STAT3, AP-1. Клінічні випробування показують, що куркумін особливо ефективний проти мієломи і деяких видів раку підшлункової залози, коли інші ліки не працюють. А проти раку грудей куркумін не настільки добре працює. Хворих на рак грудей лікують хіміотерапією на основі циклофосфаміду, і ймовірно, куркумін нейтралізує ці ліки.

Аналіз даних показав, що куркумін – єдине речовина, яку можна давати у великих дозах – до 12 гр, і воно не буде токсично. Єдиний відомий побічний ефект куркумина – розрідження крові, тому його не можна приймати, якщо має або вже зроблена операція.

За словами професора Мережі, якого цитує портал, щоб посилити біодоступність куркумина, його краще застосовувати в комбінації з іншими ліками та природними сполуками, наприклад, пиперина – алкалоїдом, який знаходиться в перці. У з’єднанні з пиперина життєздатність куркумина підвищується на 2000% через 45 хвилин після введення. Механізм дії куркумина досі незрозумілий – недостатньо даних, вважають учені, ось чому його вивчення настільки актуально.

З урахуванням відомих на донині лікувальних властивостей куркумина, професор Мережі рекомендує використовувати його частіше в повсякденному кухні.

Також по даній темі рекомендую вам переглянути відео:

Теги: