15 Липня, 2017

Що потрібно внести в раціон підлітка: поради дієтолога

123

“Підлітком вважається людина віком від 10 до 18 років. Але це досить великий проміжок часу, і за нього підліток встигає пройти кілька стадій дорослішання, кожну з яких потрібно підтримувати певним харчуванням “, – розповіла Анна.

Отже, фахівець зазначила кілька стадій дорослішання у підлітка, які варто підтримувати спеціальної їжею:

10-13 років

Це найбільш стрімке період зростання опорно-рухового апарату і м’язової маси. Тому раціон харчування повинен бути наповнений молочними продуктами та м’ясом.

14-16 років

Період активного формування залоз внутрішньої секреції, наслідком чого є поява вугрової висипки. Тому на даному етапі важливо підказати дитині про важливість обмеженого споживання занадто жирної їжі. Їду краще не смажити, а варити, тушкувати, запікати або готувати на пару. Але це не означає, що жири слід виключити з раціону зовсім.

Оптимально для тінейджера віддавати перевагу рослинним жирам, які є в оліях і горіхах, що, крім відмінної профілактики ожиріння, вбереже нігті підлітка від ламкості і зміцнить волосся.

Якщо ви шукаєте хорошого спеціаліста тоді вам слід зайти на сайт: дієтолог тут ви знайдете багато класних спеціалістів!

16-18 років

Це час ідентифікації себе підлітком як цілком дорослого і самостійного людини, що може супроводжуватися модними експериментами в частині дієт і схем живлення. Всі ці схеми харчування небажані, оскільки організм все ще не сформований і вимагає повноцінного харчування.

Крім вищезазначених правил, здорове харчування підлітка має ґрунтуватися на споживанні рослинної клітковини (овочі, фрукти, коренеплоди), яка містить природні антиоксиданти, що сприяють нормальній роботі травної системи, виведенню токсинів з організму.

Крім цього, як і будь-якій дорослій людині, підлітку для нормального розвитку потрібні вітаміни групи В, D, А, С. Джерелом можуть бути сезонні овочі та фрукти, а в холодну пору – полівітамінні комплекси, які, як правило, крім іншого містять настільки важливе для нормального розвитку організму тінейджера залізо і вітамін D.

Теги: