29 Серпня, 2016

Все що потрібно знати спортсменам про серцево-судинну системи

62aea883-ef72-4e51-ae4b-4d142e90e7f6

Силові тренування можуть негативно впливати на стан серцево судинної системи. Багато лікарів вважають, що бодібілдинг становить небезпеку для серця, оскільки викликає надмірні перевантаження і гіпертрофію міокарда без достатньої васкуляризації. Це в свою чергу створює невідповідність між потребою міокарда в кисні і можливостями її доставки.

У той же час є і протилежна думка. Так, наприклад American Heart Association journal, в статті “Pumping Iron Improves Heart Health” пише, що останнім часом зростає кількість доказів, які свідчать про зворотне. Автори вважають, що натуральний бодібілдинг діє переважно позитивний вплив на серце.

Протипоказання до силових тренувань

Не слід займатися бодібілдингом, якщо є:

  • Підвищений артеріальний тиск (займатися можна тільки після підбору адекватної терапії)
  • Серцева недостатність
  • Недостатність клапанів з регургітацією
  • Пролапс мітрального клапана з регургітацією
  • коарктация аорти
  • аневризми
  • міокардит
  • кардіоміопатія
  • Аритмія (тахікардія) – займатися можна, якщо ритм нормалізований
Для сердечно-сосудистой системы и суставов на extremepower ви знайдете багато хороших добавок по доступній ціні. А тепер розглянемо більш кожен з них.

 

 Бета блокатори

Бета-блокатори – це широкий клас адреномиметических засобів, які діють на бета-адренорецептори серця, тим самим викликають уражень його скорочень. У зв’язку з цим знижується потреба міокарда в кисні і поживних речовинах, усувається перевантаження. Бета-блокатори – це одна з небагатьох фармакологічних груп, які достовірно збільшують тривалість життя за рахунок зниження ризику основних серцевих захворювань.

У медичній практиці препарати приміряються найчастіше для зниження артеріального тиску, проте в бодібілдингу вони знаходять більш широке застосування:

Для нормалізації пульсу. Якщо пульс перевищує фізіологічну норму (вище допустимого рівня на тренуванні, і вище 80-90 уд в хвилину в спокої) в серце відбуваються зміни, які призводять до патології. Цього не можна допускати, і в цьому відмінно допомагають бета-блокатори.
При вживанні жироспалювачів. Тироксин, ефедрин, кленбутерол, термогенікі і багато інших збільшують частоту пульсу. Виникає перевантаження серця, яка призводить до гіпертрофії міокарда. Бета-блокатори запобігають гіпертрофію міокарда.
При вживанні анаболічних стероїдів. Як і в попередньому випадку, анаболічні препарати викликають гіпертрофію міокарда.
Після прийому бета-блокаторів помітно поліпшується самопочуття, нормалізується пульс і усуваються болі в серці. Є ненаукова теорія, яка не позбавлена ​​сенсу. Суть її полягає в тому, що серце людини запрограмовано на певне число скорочень, відповідно чим частіше воно скорочується, тим менше тривалість життя.

Кращими препаратами з цієї групи є Метопролол і Бісопролол (Біпрол). Дозування підбирається індивідуально: прийом починається з мінімальної дози, і збільшується до тих пір поки пульс у спокої не буде дорівнює приблизно 60 уд в хвилину – це оптимальний ритм для серця. Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем, є протипоказання. Що цікаво, Balkan Pharma почали випускати карведилол, який також доступний в аптеках.

Триметазидин

Має складний механізм дії з яким можна ознайомитися в інструкції. Коротко кажучи, Триметазидин нормалізує метаболізм серця, покращує його харчування на клітинному рівні і має виражену захисним ефектом, який доведений численними дослідженнями. Більш відомий під торговою маркою Предуктал, але вона значно дорожче.

Інші кардіопротектори

Також варто згадати такі препарати для зміцнення серця, як Милдронат, Мексикор і Инозин (рибоксин), АТФ-ЛОНГ, проте їх ефект має слабку доказову базу, хоча в описі виробника все дуже красиво і грамотно обгрунтовано.

Аспаркам

Популярне лікарський засіб в бодбілідінге. Є джерелом калію і магнію. Ці іони позитивно впливають на серце, знижують частоту скорочень і усувають судоми. Відомо, що під час силового тренінгу потреба в магнії і калії зростає, тому епізодично рекомендується пропивати курс Аспаркаму. Аналогічний препарат – Панангин.

Теги: