28 Вересня, 2016

Чому болять зуби? І чи можливо зробити лікування зубів без болю?

zub

Про гострого зубного болю. Менше 0,1% землян ніколи її не відчували. Це дикі племена, які проживають в нетрях лісів Африки і Латинської Америки. Протягом усього життя вони знають про солодощі тільки за смаком фруктів і меду диких бджіл, які здоров’ю і цілісності зубів не загрожують. У їхньому раціоні немає ні концентрованих цукрів, ні льодяників, ні кока-коли! Зубної пасти і щітки, правда, теж немає. Однак, є саморобні палички з особливою деревини, що володіє антибактеріальними властивостями, якими вони видаляють залишки їжі і чистять зуби від відкладень.

До речі можемо порадити вам хороший спеціалістів за посианням: лечение зубов без боли в risuclinic.com по самих доступних цінах за якісно надані послуги!

Весь цивілізований світ живе інакше. Льодяники і кока-кола – термінатори емалі, продаються і споживаються мільйонами тонн. Багатьом відомо, що Coca-cola має кислотний склад і PH, який можна порівняти із засобами для миття посуду або навіть унітазів. І там, і там до складу входять різні органічні кислоти (лимонна, наприклад), якісно видаляють вапняні (кальцієві) відкладення, а значить і емаль зубів. Льодяники ж крім кислот містять до того ж улюблені ласощі мікроорганізмів, що живуть в порожнині рота – глюкозу. При її переробці бактерії утворюють інші кислоти, які посилюють руйнування емалі зубів.

Кислоти, вступаючи в реакцію, виробляють деминерализацию емалі зубів – вимивають мінерали, в першу чергу кальцій. Про реакції, що відбувається говорить поява темної плями на емалі. Якщо на цьому етапі самого початку карієсу звернутися в стоматолога, знеболювання взагалі не знадобиться, тому що в емалі немає больових рецепторів. І хворіти ще нічому.

Але через страх перед стоматологом на першому етапі лікувати зуби приходять одиниці. А тим часом, ніким не зупинені бактерії, зруйнувавши емаль, проникають глибше, підбираючись до пульпи. Пульпа – це частина зуба, що містить м’які тканини, багаті нервовими закінченнями і судинами. Після чого, пульпіт вже голосно заявить про себе і болем, і припухлістю.

Якщо карієс не зупинити на цьому етапі, він цілком може перейти в періодонтит – захворювання тканин, що оточують зуб. У процесі розвитку цього захворювання біль стає ще сильніше, при цьому, до зуба боляче торкатися навіть злегка і часто він уже хитається. Ще 30 років тому в такому випадку зуб просто видаляли. Сьогодні, стоматолог зробить все можливе, щоб врятувати навіть хиткий зуб. А можливостей тепер набагато більше, ніж три десятиліття тому. А значить, лікування зубів без болю також вже реальність!

На підтвердження сказаного, відзначити, що принцип радянської стоматології «Ну що ж таке! Ну потерпіть трохи! »Пішов в минуле, принаймні в якісних професійних приватних клініках. Лікарі та вчені давно б’ються над цією проблемою. Загальний розвиток науки і техніки, поява нових технологій в медицині дозволило зробити великий крок вперед в лікуванні зубів без болю.

Теги: