20 Квітня, 2017

Підготовка до школи

підготовка до школи

А ось варіативність думок про те, чи варто готувати дитину до школи, і як це робиться, воістину різноманітна. Деякі батьки напередодні надходження дитини в школу, пускаються, як кажуть, на всі заставки – в хорошому сенсі цього слова. Нескінченні, нудні заняття вдома, всілякі тренінги та курси, натаскування дитини в іноземних мовах, гуртки, групи підготовки до школи – все це може привести до того, що дитина вже заздалегідь буде відчувати роздратування і відторгнення від ненависної йому школи, ще не відвідавши її. Не варто перевантажувати дитину надмірно. Це шкідливо і для незміцнілої дитячої психіки, і для дитячого організму. Всьому свій час. Якщо Ваш майбутній першокласник відповідає в розвитку свого віку, і у нього немає проблем з пам’яттю і увагою, все буде добре. Не біжіть попереду паровоза.

Багато батьків майбутніх першокласників не враховують рівень психоемоційного розвитку своєї дитини при підготовці до школи. А цей рівень при нормальному або навіть високому рівні інтелектуального розвитку може бути абсолютно різним. Наприклад, дитина-дошкільник при вступі до першого класу може вільно читати і писати, володіти іноземною мовою на віковому рівні, вирішувати математичні завдання рівня 2-3 класів. Але самостійно зав’язати шнурки, знайти в школі туалет, налагодити відносини з однокласниками, підтримувати порядок в своєму ранці без втрати ручок, пеналів і тому подібного – для нього нерозв’язна проблема. У цій ситуації батькам слід, поряд з інтелектуальною підготовкою дитини до школи проводити підготовку і соціальну в тому числі. У параметри соціальної підготовки входить: навички самообслуговування, вміння спілкуватися з однолітками і визнавати авторитет дорослих, вміння в деяких питаннях приймати самостійні рішення, посидючість у виконанні завдання, ввічливість, організованість. Якщо Ви бачите, що Ваша дитина ще повністю не дозрів за деякими пунктами, можливо, буде доцільніше відкласти вступ до школи до наступного року. Більш зрілий психологічно, згодом він може досягти кращих результатів.

До речі якісно підготувати вашу дитину до школи зможуть в мережі приватних закладів “Еколенд” що у Львові, більш детальнішу інформацію про них ви зможете отримати на їхньому офіційному сайті: ekoland.lviv.ua

Теги: