9 Листопада, 2016

Переваги дрелі для дому

pr_03_12016_max

Ви починаєте ремонт, але зупинилися на тій стадії, коли не зрозуміло що вибрати – ударну Дерлей або перфоратор. Молоток, викрутка, плоскогубці – з цим все зрозуміло, але чому свердлити отвори?

Якщо з цим питанням звернутися до знавців, то, напевно, одна половина буде стверджувати, що потрібно брати перфоратор, а друга половина запевнить вас в тому, що досить і ударного дриля. Будуть приводитися економічні доводи, експертні думки, можливо навіть запропонують відчути на собі особистий інструмент. Але хто ж з них має рацію?

Почнемо з того, що порівнювати що краще – дриль або перфоратор, не зовсім коректно, тому що це два конструктивно різних інструменту, призначені для виконання різних робіт. Тому вибір залежить не від особистих переваг і громадської думки, а від того, які роботи і в якому обсязі вам належить виконати. Розглянемо обидва інструменту окремо.

Електродриль: пристрій і застосування

Навіть діти знають цей пристрій і навіщо воно потрібне. Якщо потрібно просвердлити отвір в дереві, металі, кераміці і навіть в склі, то вам, звичайно ж, потрібна дриль. При правильному виборі свердла вона забезпечить високу точність свердління. Цьому сприяє такий конструктивний елемент пристрою, як патрон, який відповідає за міцну фіксацію свердла.

До речі хорошу дрель можна купити за посиланням з гарантією і доставкою по всій країні

Завдяки редуктора, понижувального обертів якоря електродвигуна, дриль може виконувати функцію шуруповерта. Багато моделей навіть включають в свою комплектацію спеціальні насадки для закручування шурупів різних типів.

Звичайно ж, якщо ми говоримо про ударні електродрилі, то потрібно детально розглянути ударну функцію, виконувану редуктором. За рахунок цієї функції можливо свердління отворів в цеглі і навіть в бетоні. Однак варто пам’ятати, що ударний механізм не робить з вашої дрилі повноцінний перфоратор, а лише дає обмежену можливість працювати з твердим матеріалом.

Важливо! Конструкція патрона розрахована на свердління посредствам крутного моменту. Тому, незважаючи на наявність ударника, часте використання електродрилі як малопотужного перфоратора неодмінно призведе до серйозної поломки.

Перфоратор – не панацея

Якщо зовні обидва інструменту здаються дуже схожими, то конструктивне і експлуатаційне відмінності разючі.

Цей прилад розроблений для довбання отворів електропневматичним або електромагнітним ударним пристроєм. До речі, перший тип більш популярний, тому що електромагнітне пристрій особливо чутливо до пилу, через що швидко виходить з ладу.

В першу чергу варто відзначити, що потужність даного інструменту значно перевищує потужність навіть найдорожчої моделі ударного дриля. Це перша важлива відмінність, яке дозволяє справлятися з високими навантаженнями в роботі. Незважаючи на високу потужність, він не володіє віддачею, що підвищує його зручність у використанні.

Другим важливим відмінністю є патрон пристрою, який в цьому випадку розрахований не на крутний момент, а на ударні навантаження. Тому перфоратор може проробляти отвори в бетоні, камені та інших особливо твердих матеріалах. Їм дуже зручно руйнувати стіни, щоб прокласти електропроводку або втопити труби, збивати плитку або затверділий будівельний клей.

Теги: