21 Серпня, 2015

Електронні сигарети: все що потрібно знати.

elektroni-segarety

Електронні сигарети – це вироби, розроблені з метою доставки нікотину або інших речовин у вигляді аерозолю в організм споживача. Використання електронних сигарет – це по суті своїй імітація куріння звичайних сигарет без горіння тютюну.

Пристрій електронної сигарети, як правило, включає перезаряджається акумуляторний блок, замінний картридж з рідиною і електронний випарник (розпилювач), при нагріванні перетворює вміст картриджа в аерозоль, який потім вдихається кращим.

Рідина містить чотири основні інгредієнта: пропілен гліколь і / або гліцерин як основу для вироблення аерозолю, ароматизатори і, як можливий варіант, нікотин.
Електронним сигаретам часто надається форма, яка робить їх схожими на традиційні тютюнові аналоги (наприклад, сигарети, сигари, сигарили, трубки і кальяни).

Іноді їх роблять у формі предметів повсякденного використання, таких як ручки або флеш-карти, або ж у вигляді більш великих циліндричних або прямокутних пристроїв.

Значить, електронні сигарети містять нікотин?
Так, більшість з них містить нікотин – що викликає звикання наркотик. Електронні сигарети містять і доставляють в організм різну кількість нікотину, але іноді його кількість може бути таким же, як і в звичайних сигаретах.

Що саме я вдихаю, коли використовую електронні сигарети?

0_93e22_36f0e595_XL
В даний час існує близько 500 марок електронних сигарет, але при цьому всього лише декілька з них піддавалися аналізу.

У зв’язку з браком знань про склад вдихається суміші виникає проблема із забезпеченням стандартів якості.

Тим не менш, існує достатньо фактів, що вказують на те, що аерозоль в електронних сигаретах – це не просто “водяна пара”, як його зазвичай називають компанії-виробники.

Спеціальна література демонструє велику різноманітність даних про кількість токсичних речовин і нікотину, що виробляються електронними сигаретами.

У вдихуваному аерозолі зазвичай містяться канцерогенні сполуки (такі як формальдегід). Проте їх зміст на 1-2 порядки нижче, ніж в тютюновому диму.

Відповідно, існує ймовірність, що електронні сигарети менш токсичні, ніж традиційні сигарети. Тим не менш, в деяких підданих аналізу марках виявляється таке ж високий вміст викликають рак речовин, як і в диму деяких сигарет.

Крім того, на ступінь всмоктування нікотину можуть впливати властиві курцеві звички: значення матимуть і тривалість затягувань, і глибина вдихання, і частота вживання.

Деякі користувачі модифікують електронні сигарети в домашніх умовах, щоб змінити кількість доставляється ними нікотину та / або інших наркотиків. Легкість, з якою вироби можуть модифікуватися або наповнюватися іншими речовинами крім нікотинового розчину, значною мірою різниться від виробу до виробу.

Дорогі друзі, якщо ви шукаєте де придбати якісні електронні сигарети тоді вам слід звернути вашу увагу на спеціалізований інтернет-магазин egoshop.com.ua, який пропонує широкий асортимент по доступним цінам і доставкою по всій Україні.

Чи є електронні сигарети менш небезпечними, ніж звичайні сигарети й інша тютюнова продукція?

elektronaya_sigareta
Ні, вживання електронних сигарет несе певні ризики для здоров’я.

Ці пристосування стали популярними протягом останніх 4-5 років. Мало що відомо про вплив електронних сигарет на здоров’я.

Оскільки вони містять менше токсичних речовин і в менших кількостях, ніж традиційні сигарети, електронні сигарети, ймовірно, є менш токсичними. Проте ніхто не знає, наскільки вони менш токсичні.

При цьому нікотин може чинити негативний вплив на розвиток головного мозку у внутрішньоутробному та підлітковому періодах, а також сприяти розвитку серцево-судинних захворювань і стимулювати пухлинний ріст, граючи певну роль у розвитку злоякісних захворювань.

Крім того, дані із Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки говорять про значне зростання частоти випадків отруєння нікотином у міру збільшення використання електронних сигарет.

Крім цього, є дані про ризики для здоров’я, пов’язаних з токсичними речовинами в вироблюваному електронними сигаретами аерозолі.

Хоча в найближчі кілька років у нас ще не буде остаточних даних про довгострокове впливі цих токсичних речовин на здоров’я, наприклад, про їх зв’язок з розвитком онкологічних та інших захворювань, вже є достатньо даних, що вказують на небезпеку цих токсинів для вагітних жінок, які самі використовують електронні сигарети або пасивно піддаються їх впливу.

Теги: