21 Березня, 2016

Готуємо спину до масажу

Підготовка до масажу

Поза масажованого має велике значення. Щоб масаж приніс максимальну користь, всі м’язи спини повинні бути розслаблені. Для масажу спини в домашніх умовах застосовуються дві пози.

Массируемий лежить на животі. Його руки витягнуті уздовж тулуба і лежать долонями догори. Голова повернена убік, зазвичай в сторону масажиста. Поверхня, на якій лежить пацієнт, повинна бути твердою. Всі м’язи потрібно розслабити, наскільки це можливо.
Массируемий сидить на стільці задом-наперед. Тобто, особою він повинен бути повернений до спинки стільця. Руки він повинен скласти на спинку, а голову покласти на руки. Для більшої зручності на спинку стільця можна покласти подушку.
Перед тим як приступити безпосередньо до масажу, нам потрібно розібратися з чого складається спина. Її можна умовно розділити на три області.

Доречі, якщо ви хочете знайти хорошо спеціаліста по масажах тоді вам варто завітати за посиланням: массажист на doc.ua де неодмінно знайдете найкращих масажистів в місті Харкові!

Воротниковая. Вона починається біля основи черепа і закінчується у верхнього краю лопатки.
Спина. Від верхнього краю лопатки до останнього ребра.
Поперекова. Від нижнього краю останнього ребра до куприка.
Кожен прийом ми будемо починати з поперекової області і рухатися вгору. В кінці масажу візьмемося за комірцеву область. Її потрібно масажувати окремо. Вся процедура масажу спини забере у вас від 30 до 40 хвилин. У процесі масажу постарайтеся відчути руками проблемні зони і на них зупинитися довше. В цьому випадку результат буде значно краще.

Готуємо спину до масажу

Всі прийоми, які викладені нижче, ви повинні використовувати саме в тій послідовності, в якій вони описані. Робіть масаж спини правильно. Не потрібно нічого вигадувати, просто зробіть, як написано. Ця техніка масажу спини дає відмінний результат.

Прямолінійне погладжування. Зробіть 3-4 м’яких рухів, що погладжують. Долоню повинна «обтікати» поверхню спини. Натискати не треба, погладжування повинні бути легкими.
Розтирання. Використовуючи прямі або кругові рухи, розітріть долонями поверхню спини. Досить 3-4 рухів.
Пиляння ребром долоні. Щоб розігріти поверхню спини, використовуйте як поздовжнє, так і перпендикулярно пиляння. Простіше кажучи, пиляйте спочатку уздовж спини, а потім поперек. Зробіть 2-3 повторення.

Теги: