25 Липня, 2016

Все про пластичну хірургію

Сучасні естетичні хірурги не роблять великих операцій. Багато хто до цих пір вважають, що пластичні операції багатогодинні, дуже складні і з величезною кількістю крові, але це не так. Завдання сучасних хірургів – зробити так, щоб пацієнт на наступний день після операції зміг встати і йти на роботу, в театр, ще кудись. За кордоном це сьогодні чи не постулат. Зараз всім радять зробити кілька невеликих операцій поспіль, ніж лягати під ніж на десяту годину і відходити потім від цього місяць.

У нас в країні до цих пір домінує стара тенденція: приходить людина і каже: «Я хочу виглядати молодше». Не можна виглядати молодше – можна лише здаватися. На Заході важливо виглядати гідно на свої роки. Ми повинні знати, що жінці, припустимо, 50 років, і заздрити, що вона в свої роки так виглядає. Там перед хірургом стоїть завдання зробити так, щоб людина виглядав краще, а не молодше.

Прагнення росіян прибрати всі зморшки і все розгладити призводить до того, що особи стають такими, ніби по ним праскою пройшлися. На щастя, зараз це теж поступово йде.

Про популярних операціях

Найчастіше до лікарів досі звертаються з бажанням виглядати молодше. Для одного це означає пухкі губки і великі груди, а для іншого – прибрати зморшки під очима. У кожного своє.

Довгий час найпопулярнішою операцією в Україні була ліпосакція – видалення надлишків жиру. Сьогодні вона відійшла на другий, а то й на третій план. Зараз найпопулярнішою операцією в усьому світі є ринопластика: дуже багато як жінок, так і чоловіків незадоволені формою свого носа. З власного досвіду можу сказати, що далеко не завжди ці претензії обгрунтовані: часто в людях кажуть комплекси.

До речі можу вам порадити хорошу сайт: пластический хирург де ви знайдете найкращих спеціалістів в даній галузі!

Дещо рідше сьогодні роблять операцію на груди (причому як збільшують, так і зменшують). В останні роки все частіше звертаються за операцією на очі, а саме за пластикою повік. Все-таки очі – це дзеркало душі, вони відразу видають вік і стан людини. Не дивно, що багато хто намагається їх змінити.

Омолодження також залишається популярним. Зараз існує безліч варіантів уникнути операції: є різні ендоскопічні, лазерні процедури, з радіохвильовим обладнанням, які дозволяють досягти ефекту не гірше, ніж після кругової підтяжки обличчя.

Як знайти хорошого пластичного хірурга

Якщо ви наважуєтеся на пластичну операцію, то будьте готові, що ваше спілкування з хірургією буде тривати і після процедури. Пацієнт як мінімум раз на місяць повинен відвідувати терапевта-косметолога і виконувати його рекомендації по догляду за собою, а раз в декілька років знову відвідувати свого пластичного хірурга для корекції.

Зазвичай сьогодні шукають лікарів через інтернет, але це не кращий шлях. Вірити рекламі теж не треба: хороші хірурги в ній просто не потребують. Багато шукають фахівців, які робили операції знаменитостям, але в таких випадках треба відразу розуміти: лікар може бути і хорошим, але вартість операції у нього, швидше за все, захмарна.

Правильніше за все шукати через знайомих. Так можна знайти хірурга не гірше, ніж у зірки, який готовий працювати в більш скромному ціновому діапазоні. Той, хто звертався до хірурга, краще будь-якої реклами розповість, наскільки він задоволений результатом, як все проходило, який лікар, який персонал. Тобто тут як і раніше працює сарафанне радіо.

Дуже важливо, щоб в бесіді з лікарем пацієнт усвідомив, що лікар розуміє, чого клієнт хоче. Потрібно, щоб у лікаря і пацієнта було це єднання, щоб вони говорили на одній мові. Тільки тоді результат буде позитивним.

Теги: