1 Січня, 2016

Все про бандаж на колінний суглоб

Ми навіть не помічаємо, яку користь і скільки радості приносять нам колінні суглоби. Ходьба, біг, стрибки, танці, заняття спортом – все це можливо тільки завдяки здоровим колін. Але, на жаль, часто ці прості радісні рухи стають неможливими в силу того, що заподіюють велику біль.

Саме тому необхідно піклуватися про здоров’я своїх колінних суглобів ще до того, як вас наздоженуть подібні проблеми. З цією метою і було розроблено унікальне ортопедичне пристосування для захисту – бандаж на колінний суглоб. Сьогодні існує велика різноманітність таких виробів для фіксації колінного суглоба, які допоможуть не тільки зберегти здоров’я зчленування, але і прискорити процес одужання після травми, операції, полегшити біль при запаленнях суглоба, запобігти його повторні ушкодження. У цій статті ми розглянемо, які існують типи фіксаторів для коліна, для чого вони потрібні і кому потрібно їх носити.

Шукаєте де придбати в інтернеті бандаж на коліна? Тоді рекомендую вам відвідати сторінку: коленный бандаж де ви знайдете те що вам потрібно по доступній ціні!
Спортсмени-волейболісти
Всі професійні спортсмени захищають свої коліна спеціальними наколінниками

Кому необхідний супорт колінного суглоба?
Існує чотири цілі, які переслідують лікарі, призначаючи носіння ортопедичного бандажа для колінного суглоба:

Профілактика пошкоджень і захворювань. Застосовуються при підвищених навантаженнях на здорові суглоби. Наприклад, носити такі пов’язки повинні спортсмени під час тренувань і змагань, а також люди, діяльність яких пов’язана з підвищеним навантаженням на коліно – вантажники, будівельники, ті, хто за обов’язком своєї служби багато ходить. Також еластичний бандаж рекомендовано носити людям з надмірною масою тіла та вродженої слабкістю зв’язкового апарату для попередження пошкодження суглобових хрящів і розвитку артрозу.
Фіксування вже хворого суглоба. Носити компресійний бандаж рекомендується і тим людям, у яких вже є захворювання опорно-рухового апарату. Такі заходи дозволять попередити подальше пошкодження коліна і значно сповільнить прогрес патології, а також скоротить кількість загострень і зменшить вираженість патологічних симптомів, наприклад, біль і набряк. У такому випадку фіксує пов’язка виконує роль додаткового стабілізуючого елемента коліна, запобігає високоамплітудні ушкоджують руху.
Обмеження рухів у коліні. З цією метою застосовують спеціальні жорсткі бандажі (ортез, тутор), які повністю виключають можливість рухати коліном, якщо цього робити заборонено. Сьогодні такі ортопедичні пристосування найчастіше застосовують в період реабілітації після травм або операцій на коліні. Сучасний ортез є чудовою альтернативою незручним і некрасивим гіпсовим пов ‘.
Розвантаження хворого суглоба. Показана людям з гострим запальним процесом або загостренням хронічного артриту коліна, коли кожен рух викликає загострення болю і уповільнює процес одужання.

Теги: