15 Травня, 2017

Декілька порад стоматологів за доглядом зубів

4-ultrasound-teeth-cleaning

Красиві і здорові зуби – невід’ємна складова чарівної посмішки. Щоб уникнути великих фінансових витрат в майбутньому, фахівці рекомендують відразу забезпечити зубкам правильний догляд. Для цього, досить уникати помилок, описаних далі.

Не можна ігнорувати кровоточивість ясен
Перша ознака пародонтозу та інших недуг – кровоточивість ясен. Якщо після чистки зубів ти бачиш, що твої ясна злегка кровоточать, значить, пора відвідати стоматолога.

До речі, больові відчуття – явище необов’язкове. Якщо своєчасно звернутися до фахівця, подальших проблем можна уникнути, змінивши зубну щітку і вибравши відповідну пасту.

Рухи повинні бути правильними
Якщо ігнорувати поради стоматолога і неправильно чистити зуби, то це стає причиною швидкого стирання емалі і неякісного позбавлення від нальоту. Передня і задня частина зубів повинна чиститься рівномірними рухами щітки вгору-вниз. Що стосується жувальних зубів, то для їх очищення можна використовувати кругові рухи.

Не слід занадто часто вибілювати зуби
На жаль, навіть самий щадний режим відбілювання вкрай негативно позначається на здоров’ї зубів. При застосуванні спеціальних зубних паст і складів, збиток можна відшкодувати, але лише частково. У процесі відбілювання знижується товщина і міцність емалі, що автоматично збільшує ризик розвитку карієсу.

Зайве жорстка щітка – не найкращий варіант
Багато хто помилково припускають, що зубна щітка з жорсткою щетиною дозволить досягти найкращого результату при чищенні зубів. Жорсткі щітки слід використовувати тільки курцям, а також тим, у кого наліт утворюється дуже швидко.

В інших випадках рекомендується віддати перевагу щетині середньої жорсткості, що дозволить зберегти емаль і збільшити її довговічність.

Неправильний вибір зубної щітки
Ознака якісної щітки – велику кількість щетинок. На полицях сучасних магазинів є варіанти зубних щіток, доповнених спеціальними вставками з гуми, рідкісним ворсом і іншими особливостями. На жаль – це звичайний маркетинг. Подібні товари мають вкрай низьку ефективність і нездатні якісно видаляти наліт.

До речі якщо ви шукаєте хороших стоматологів тоді вам слід звернути увагу на стоматологическую клинику 32Dent які відзначаються високим рівнем довіри серед тисяч пацієнтів!

 

Ігноруєте починається карієс
Якщо на зубах з’явилися перші ознаки карієсу, значить потрібно терміново йти до стоматолога. Навіть якщо карієс не почала хворіти, це не вказує на його пасивність. Хвороба може руйнувати зуб протягом декількох років.
Зуби не люблять різких температурних перепадів

Воістину негативний ефект на свої зубки надають ті, хто любить пити гарячий какао і їсти морозиво. В результаті таких перепадів температур емаль починає руйнуватися, що сприяє розвитку карієсу.

Віддавайте перевагу звичайної зубної щітки
Ті, хто часто користується електричною щіткою, знають, що цей прилад добре очищає наліт, надаючи емалі красивий вид. На жаль, в більшості випадків, щетина у таких щіток занадто жорстка, а вібрації не дозволяють здійснювати правильні рухи. Електричну щітку можна використовувати, але не частіше 2 разів на тиждень.
Чистку іноді повинні виконувати професіонали
Час від часу рекомендується відвідувати стоматолога і проходити процедуру професійного чищення зубів. Вона дозволить не тільки повністю позбутися від жовтизни і нальоту на емалі, але і зміцнить зубки. Особливість процедури полягає в тому, що емаль покривається спеціальним складом, здатним нейтралізувати дрібні тріщини і відновити поверхню зубів в цілому.
Частіше використовуйте зубну нитку
На жаль, багато хто віддає перевагу звичайним зубочистки, хоча саме зубна нитка дозволяє швидко і ефективно видалити залишки їжі, що застрягли між зубів. Основні осередки карієсу – простір між зубами.

Теги: