12 Червня, 2017

Все що потрібно знати про папіломи

1375722743_6462HPV

Зіткнутися з проблемою появи на поверхні шкіри небажаних наростів може кожен. І коли це відбудеться ніхто не знає. На сьогодні заражені вірусом папіломи людини (по науковому ВПЛ) майже 90% населення Земної кулі. Відповідно до Міжнародної класифікації хвороб папіломавірус отримав свій штрих-код під номером В.97.7.

Виявити ці маленькі новоутворення можна на будь-якій ділянці тіла – від особи до підошов ніг і статевих органів. Більшість цих наростів безпечно, і вам доведеться боротися виключно з косметичною проблемою. Але існує штам папіломавірусу, що провокує появу дефектів, клітини яких схильні до трансформації в ракові утворення.

Cимптоми папіломи

Підступність папіломавірусу в його інкубаційному періоді. Атакуючи організм людини, він тривалий час може «спати». Активізації ВПЛ зазвичай сприяють перенесені гострі респіраторні захворювання, загострення хронічних захворювань, фізичне або нервове перенапруження.

Для багатьох молодих дівчат характерним є мимовільне лікування від ВПЛ. Часом вони навіть не підозрюють, що піддалися його атаці. А іноді відзначають, що з’явилися образвоанія зникли самі собою.

Лікування папілом: чи варто позбуватися?

Існує точка зору, що якщо папілом не прибирати, вона зникне сама по собі. Ця думка правдиво лише частково. Таке самолікування дійсно зустрічається у молодих жінок. Але з віком ця здатність організму знижується, а потім пропадає зовсім.

Якщо ви вирішили не вести боротьбу з папіломами, ви повинні врахувати такі особливості протікання захворювання папилломатоз:

  • Чи не виведена папілома може стати причиною вторинної інфекції. Багато папіломи на тілі піддаються постійному мимовільного травмування. Це призводить до відриву наросту, а через пошкоджену шкіру в організм проникає інфекція;
  • У більшості випадків папіломи відносяться до доброякісних утворень. Але самостійно неможливо дізнатися який саме штам ВПЛ викликав папилломатоз. Несвоєчасне звернення до фахівця в такому випадку може привести до трансформації папіломи в онкологічне захворювання;
  • Носій ВПЛ стає джерелом зараження для своєї сім’ї. Контактно-побутовий спосіб передачі вірусу в сім’ї запобігти неможливо. Місця загального користування, кухонний посуд, предмети гігієни. Невилікуваний папилломатоз одного члена сім’ї може стати проблемою для всіх її членів.

Тому приймаючи рішення зводити нарости чи ні, візьміть до уваги його загрозу для здоров’я вашого і вашої родини. Як позбутися від папілом ви вирішуєте самі.

До речі якщо вам потрібна консультація від справжніх спеціалістів в даному питанні тоді вам слід відвідати сайт: www.papilloms.ru тут ви знайдете багато корисної інформації стосовно даного питання!

Розглянемо всі варіанти виведення папілом:

  • У спеціалізованій клініці (державної або приватної);
  • Самостійно на дому.

А також всі плюси і мінуси кожного варіанту.

Теги: